Петър Москов, Цветан Цветанов, лустрация, парламент, президент, избори

Москов и Цветанов се явяват заедно на изборите: Искат закон за лустрацията, издигат и президент

Партия КОД на бившия здравен министър от кабинета „Борисов 2“ Петър Москов и бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов с партията си „Републиканци за България“ се явяват заедно на изборите на 14 ноември. Името на коалицията им в бюлетината ще бъде „Национално обединение на десницата“.

Днес те се регистрираха в ЦИК за изборите 2 в 1 и обявиха, че коалицията ще участва и в президентската надпревара. Кандидата обаче не обявиха и заявиха, че той ще стане ясен в следващите дни.

„Искаме да възстановим парламентаризма и това може да стане, когато има диалог. Аз ще подкрепя кандидат-президентската двойка, която ще издигне „Национално обединение на десницата“, защото знам, че там има много качествени хора. Това ще бъде съвсем скоро и в рамките на следващите дни ще имаме декларация с политическите ни цели., Надявам се, че заедно ще можем да постигнем парламентарна представителност“, каза Цветанов.

Заедно с Москов се обединиха около искането за приемане на закон за лустрацията по модела на американския закон „Магнитски“.

„Лустрационният закон за нас ще бъде ключов, защото знаем, че тази страница трябва да бъде прочетена и затворена. Това е ангажимент към нашите избиратели“, каза Цветан Цветанов.

А Петър Москов допълни:

„Проблемът с генезата на Пеевски или Прокопиев не може да бъде решена от това как се нарича главният прокурор. Генезата е назад в бащите и дядовците от Държавна Ссигурност Там почива начинът, по който се натрупва капиталът“, смята Москов.

Пред медиите той обяви, че „национално обединение на десницата“ не се страхува да се нарече дясна политическа формация.

„Ние сме десницата, не ни е срам да го заявим. Убедени сме, в принципите на дясното и това, от което има нужда страната“, категоричен беше Москов.

„В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница. Начинът, по който сме формирали коалицията е върху принципи, а не заради мен или г-н Цветанов”, заяви Петър Москов.

На регистрацията за изборите в ЦИК освен лидерите на двете партии, които влизат в коалицията, присъства и Джема Грозданова – бивш депутат от ГЕРБ, която се отцепи от партията на Бойко Борисов след като Цветан Цветанов създаде своята.

- реклама -