Мощен буреносен фронт: Буря удари Стара Загора, Хасково и Димитровград, София

Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки.

Силна гръмотевична буря удари района на Стара Загора, Хасково и Димитровград във вторник вечерта. Зрелищни кадри от природната стихия бяха качени във Facebook страницата на „Метео Болканс“.

Съобщава се за сериозни материални щети от паднали дървета. Бурята е била придружена от силен вятър, пороен дъжд и гръмотевици.

Стихията е продължила повече от два часа и е прекъснала електричеството в цели квартали в Стара Загора за около 30 минути. Много от улиците в града, особено в по-ниските части, са превърнати в реки. Има и извадени павета и запушени шахти, каза за NOVA секретарят на общината.

Нов порой удави Карлово, унищожи разчистеното досега

Нов пороен дъжд се изсипа над Карлово и заля улици и къщи.  Валежът е започнал малко след 19 ч. и е продължил по-малко от час,  като  отново най-засегната е сградата  на Професионалната гимназия по жп транспорт „Христо Смирненски“,  намираща се в подножието на спонтанния водосбор.

Новите потоци вода практически са унищожили постигнатото  по почистването от снощи и днес, сподели пред Радио Пловдив директорът на училището Стефан Филчев.

По думите му започва организация на хора и техника  за отстраняване на  нанесените вторични щети.  По възможност, най-вероятно ще се работи и през нощта, каза директорът на гимназията.

Входът на метротостанция „Бизнес парк“ се напълни с дъждовна вода след пороя, който се изсипа над София във вторник.

„Метрото при Бизнес парк – наводнено!“, това съобщиха във фейсбук страницата си „Метео Балканс“.

Във фейсбук страницата на „Метео Балканс“ са публикувани снимки на преминаващите през водата пътници на метрото.

Съобразителна жена е събула обувките си и преминава боса през неочакваното препятствие.

- реклама -