катастрофа
Снимката е илюстративна

Монтират камери за скорост през Кресненското дефиле

Монтират камери за скорост през Кресненското дефиле, информира минисър Лиляна Павлова по време на парламентарния контрол.

Лиляна Павлова:„Пътят през Кресненското дефиле е един от най-критичните и рискови участъци в страната. Заедно с органите на МВР съгласувахме и предприехме мерки за нови знаци и живо контролиране в района. Най-големият проблем по този участък е изпреварването в участъци с липса на видимост, за това съгласувахме монтирането на камери за скорост”.

Тя обясни, че паралелно с това е стартирана и процедура с лицензиран одитор за пътна безопасност. Тя трябва да бъде готова до две седмици и според препоръките до края на месеца ще бъдат монтирани и допълнително препоръчаните обезпечаващи мерки от доклада.

Павлова бе категорична, че довършването на АМ „Струма” е стратегически приоритет на министерството.

Тя припомни, че Лот 3 от магистралата е разделен на 4 подобекта:

  • Първият е изграждането на магистралата от Благоевград до Крупник, за който обясни, че избраният изпълнител е направил своя проект.
  • Готов е и проектът за следващия участък от магистралата, за които има избран изпълнител – от Кресна до Сандански.
  • Третия подучастък от магистралата – при тунела на Железница, който също се намира в направлението Благоевград и Крупник тръжната процедура е била спряна заради жалби.
  • Четвъртият участък от магистралата са е с дължина 20 км, 17 км от които са на територията на Кресненското дефиле.
- реклама -