Тиери Анри, Монако

Монако освободи Анри и върна начело Жардим

Ръководството на Монако освободи Тиери Анри от треньорския пост на отбора. Легендата на френския футбол изкара само три месеца начело. На негово място бе върнат Леонардо Жардим, който бе заменен именно от Анри през октомври.

Вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев призна, че е взел прибързано решение с освобождаването на Жардим. „Леонардо трябваше да получи шанс да продължи. Трябва да признаем, че през лятото продадохме твърде много основни играчи и направихме грешки с техните заместници. И то въпреки че инвестирахме сериозни средства. Решението да освободим Леонардо също бе прибързано. Тиери Анри е легенда на футбола, но се сблъска с много лоша комбинация от обстоятелства, включително и контузии на наши играчи. Вярваме, че под ръководството на Леонардо тимът ще преодолее кризата“, коментира Василиев.

Анри: Разделям се с Монако с голямо тъга

„С голяма тъга се разделям с клуба. Въпреки трудностите по време на краткия ми престой, аз напълно се насладих на периода си тук“, сподели Анри.

Той не успя да запише нито една домакинска победа в Лига 1 и оставя тима на предпоследна позиция в класирането. „Моята философия от първия ми ден тук бе, че клубът е преди всичко. Вярвам, че с януарските попълнения отборът се намира в по-добра позиция. Пожелавам успех на следващия треньор“, каза Анри.

- реклама -