Louis Vuitton

Мона Лиза и други ренесансови картини станаха чанти на Louis Vuitton

Мона Лиза на Леонардо Да Винчи и Житните полета на Ван Гог вече не са просто картини. Те вече са картини върху чанти. Суперлуксозният бранд Louis Vuitton пуска нова колекция, която е изцяло инспирирана от най-великите произведения на изкуството.

Картините са принтирани върху чанти и раници, а колекцията е колаборация с американския дизайнер Джеф Кунс.

Колекцията бе представена пред отбрана публика късно снощи в Лувъра. Звездата на ноща бе френската актриса Катрин Деньов, а специално за събитието в Париж долетяха Кейт Бланшет и Дженифър Анистън, както и моделите Миранда Кер и Наталия Водянова. Повечето звезди се появиха с чанти от арт серията на Louis Vuitton.

„За реализацията на тази колекция, Louis Vuitton нае най-добрите художници, които да направят репродукциите. Използвана беше специална техника за висококачественото изпринтване на картините върху чантите, които са с различни форми и размери“, посочват от модния бранд.

5432889

Тези чанти са ходещ музей

Модните критици реагираха позитивно на колекцията, посочвайки че по този начин марката прави реверанс към вечните художници и техните най-известни творби. По този начин те ще станат още по-популярни, а минувачите ще могат да им се наслаждават без да се налага да посещават музеи в чужди страни.

- реклама -