МОН пусна отговорите от матурите по математика на десетокласниците (Вижте ги)

Отговорите на матурите по математика на десетокласниците пусна МОН. Тестът на днешния изпит и верните отговори към него можете да видите тук.

50 982 ученици се явиха днес на Национално външно оценяване по математика. Изпитът за десетокласниците се проведе в 1017 училища. Тестът съдържаше общо 17 задачи. Толкова бяха и през миналата година.

15 от задачите са с избираем отговор. За решаването на останалите две задачи с разширен свободен отговор, учениците представят в писмен вид необходимите обосновки.

Резултатите от изпита ще бъдат обявени до 28 юни 2024 г.

Над 54 000 десетокласници се очаква да се явят на НВО по математика

На 10 юни се състоя националното външно оценяване по български език и литература в десети клас, на което се явиха 52 297 ученици. Те писаха тогава теза на темата „Любов и власт“ по откъс от „Изворът на Белоногата“. Десетокласниците трябваше да отговорят и на въпроси защо това произведение е поема, да дадат две характеристики, които определят Гергана като типична героиня от възрожденската литература, да тълкуват смисъла на словосъчетанието „мъртво сърце“ и други задачи.

На изпита по български език и литература в десети клас имаше и задача, по която трябваше да се направи резюме на текст за пластмасовите отпадъци. Друга задача изискваше отговори на въпроси, свързани с биология, химия и физика. Тази година тестът съдържаше общо 21 задачи – с две по-малко от миналата година.

Времетраенето и на двата изпита в десети клас е по 90 минути. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

 

- реклама -