МОН отсрочи с една година закриването на училището в Поликраище

Учителите от Поликраище ще имат една година толеранс, за да подобрят образователния процес в училището и то да продължи да съществува, след като МОН му дава една година отсрочка. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, по време на посещението си в селото.

Десетки хора протестираха с децата си срещу решението на общинския съвет в Горна Оряховица за закриването му, пресичайки пешеходна пътека на главния път Велико Търново – Русе.

Няколко часа по-късно образователният министър пристигна на място, за да се запознае с аргументите на общинските съветници и Инициативния комитет, който вече един месец се бори за спасяването на училището.

„За една година те трябва да се опитат да привлекат повече деца, да говорят с родителите. Ние най-вероятно ще откажем предложението на общината, защото в последните няколко години това ни е политиката. Отказал съм 8 училища, всяко едно предложение сме анализирали. Дали сме близо 100 млн. за малки училища, за такива с концентрация на уязвими групи, но все пак си има някаква граница, след която не може да се случи ефективен процес, не може да се случи социализация“, настоя Вълчев.

- реклама -