контрольор

Момичета без билети пребиха контрольор на градския транспорт в София

Контрольор на столичния градски транспорт е бил пребит тази сутрин от три момичета след скандал за пътуване без билети.

От Центъра за градска мобилност посочиха, че случката се разиграла в 8.05 ч. на спирка на градския транспорт на автобус 213 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Контрольорът Георги Богданов е удрян по жесток начин от трите момичета, които били на видима възраст 18-20 години.

Тъй като пътували без билет, момичетата били свалени от превозното средство, за да платят глоба. Това обаче предизвикало поток от ругатни срещу екипа от трима контрольори, посочват от Центъра за градска мобилност.

Служителите на ЦГМ поели към отсрещната спирка, но нападателките хвърлили блуза върху главата на Георги Богданов, повалили го на уличното платно и започнали да го ритат и удрят.

Едно от момичетата е било с бръсната глава и с определен опит в бойните изкуства, смятат колежките на Богданов. „Ако аз бях изяла такъв побой сигурно сега щях да съм в тежко състояние в болницата“, разказва контрольорката Галина Стоянова, цитирана от пресцентъра на ЦГМ.

Георги Богданов е придружен от колегите си до ИСУЛ,  дал е показания в Пето РПУ, посетил е и съдебна медицина. Има лицева травма под дясното око, причинена от метален предмет, вероятно бокс.

Ръководството и служителите на Център за градска мобилност осъждат агресивното и арогантно поведение на извършителите и настояват те да бъдат установени и да понесат предвидените в закона наказания. Напомняме, че контрольорите, като и всички останали групи служители на Центъра за градска мобилност, трябва да изпълняват служебните си задължения без страх за личната си сигурност.

- реклама -