Токио 2020, МОК, Олимпиадата, Олимпиада
Снимка: ЕРА/БГНЕС

МОК: Летните олимпийски игри в Токио може да се играят пред публика

Всички участници в летните олимпийски игри в Токио, отложени от 2020 г. за догодина заради коронавируса, ще бъдат ваксинирани. Това обяви шефът на МОК (Международен олимпийски комитет) Томас Бах. Въпросът е обсъден на срещата на Бах с премиера на Япония Есихиде Суги.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изрази увереност, че Олимпийски игри в Токио следващото лято ще се проведат с присъствието на фенове по трибуните, въпреки че пандемията от COVID-19 не дава признаци на отслабване.

„Изготвяме много голям наръч от инструменти, които ще включват всички възможни мерки, които можете да си представите. Това ни прави много, много уверени, че ще можем да имаме зрители по олимпийските съоръжения следващата година“, коментира Бах след среща с премиера на Япония Йошихиде Суга вчера. Президентът на МОК също така обеща, че неговата организация ще направи всичко по силите си, за да ваксинира за COVID-19 максимален брой участници и зрители преди заминаването им за Токио, ако дотогава има създадена ваксина.

Лятната олимпиада трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август 2020 г. в Токио, но заради пандемията бе отложена за периода от 23 юли до 8 август 2021 г.

- реклама -