Мохамед Салах поиска промяна на отношението към жените от мюсюлманите

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах каза, че отношението към жените в мюсюлманските държави трябва да се промени, предава АФП.

В интервю за списание Тайм 26-годишният египтянин казва“ „Трябва да променим начина, по който се отнасяме с жените в нашия свят. Няма друг начин.“

Мохамед Салах, който е в списъка със стоте най-влиятелни личности в света споделя още, че с времето собствените му възгледи са се променили.

„Сега подкрепям жената много повече, отколкото преди. Мисля, че тя заслужава повече, отколкото й даваме към момента в нашата култура и в Близкия Изток“.

Мохамед Салах има статута на полубожество в Египет, след като помогна на страната да се класира на Световно първенство по футбол след 28-годишно прекъсване.

Той беше определен за футболист номер 1 на Африка за 2017 и 2018 г., както и за играч на сезона във Висшата лига на Англия, след невероятното му представяне за Ливърпул през сезон 2017-18.

„Невероятно е, че съм първият египтянин, който постига това“, казва Салах. „Но славата не ме промени. Живея нормално. През по-голяма част от времето си стоя у дома. Не обичам да излизам“.

- реклама -