Донатела Версаче

Модната кралица Донатела Версаче: 18 години бях пристрастена към кокаина и това ми помогна да спася бизнеса

Наследявайки Джани Версаче в ръководството на семейната модна къща след убийството му, Донатела Версаче е затруднена да управлява бизнеса. По онова време тя се пристрастява към кокаина и за този тъмен период от живота си и без никакви притеснения разказва модната дизайнерка.

Силна жена в луксозната индустрия, Донатела Версаче се оказва главата на семейната модна къща

След ужасяващото убийство на брат й Джани през 90-те години се оказва, че той е завещал всичко на дъщеря й Алегра. Оттогава с желязна ръка блондинката ръководи бизнеса си.

Много често подигравана заради екстравагантността и парите й, в интервю за Ssense.com Донатела разказва за твърдостта и решителността да скрие слабостите. „Аз бях новото лице на Версаче. Кой ще носи марката на един слаб, нестабилен създател, който губи главата си заради наркотиците и затова се презира? Никой! Така че създадох студената Донатела, далечна, агресивна, страшна“, разказва тя.

За да се справи, сеньора Версаче не намира нищо по-хубаво от това да потъне в кокаина

Адът продължи 18 години и тя разказва в подробности, без да се изчервява. „В редките моменти, когато се озовах сама с моята пристрастеност, разбирах, че съм много, много болна. Някои нощи вече не бях отговорна, срамувах се от собствените си деца. Моята омраза към себе си ставаше все по-силна и по-силна„.

И Елтън Джон е човекът, който ще я освободи от наркотиците, като я вкарва почти насилствено в център за рехабилитация на наркотици. Там тя остава на лечение за пет седмици.

„Зависимостта има същия ефект за всички. Това, което беше по-лошо от липсващия кокаин, беше шокът от реалността, когато излязох. Наркотикът ме накараше да не виждам колко лоши са нещата около бизнеса„, споделя Донатела Версаче.

- реклама -