Met Gala Метрополитън събитие отменено бал коронавирус

Модната гала вечер в „Метрополитън“ няма да се състои

В най-големия художествен музей на САЩ, нюйоркския „Метрополитън“, тази година модната гала вечер няма да се състои. Причината – пандемията от коронавирус.

Това съобщи сп. „Вог“.

От музея отбелязват, че това решение е взето във връзка с „глобалната криза в здравния сектор“. Балът, по известен като Met Gala беше планиран да се проведе на 4 май, но на 17 март беше обявено, че е отложен за неопределено време. От пресслужбата на „Метрополитън“все още не са  потвърдили официално отмяната на събитието.


На 12 март музеят прекрати дейността си заради разпространението на коронавирус като и трите филиала на музея в Ню Йорк бяха затворени. Очаква се той да започне отново да приема посетители едва през август.

Главният редактор на „Вог“ Анна Уинтур е един от организаторите на Met Gala. Институтът за костюми е част от музея по изкуствата. Годишният бал се провежда от 1948 г. в първия понеделник на май.

Met Gala е считан за сред най-известните и изключителни социални събития в света. Това е и едно от най-силните събития за набиране на средства в Ню Йорк. През 2013 г. бяха събрани 9 млн. долара, миналата година беше поставен рекорд от 12 млн. долара набрани средства.

Събитието за последно беше отменено през 2002 г. след атентатите от 11 септември 2001 г.

 

- реклама -