Бар Рафаели

Моделът Бар Рафаели бе осъдена за укриване на данъци

Израелският топ модел Бар Рафаели бе осъдена на 9 месеца обществено полезен труд, а нейната майка ще трябва да излежи 16 месеца в затвора.

Присъдата срещу двете жени бе постановена от съд в Тел Авив по обвинение за укриване на данъци.

Най-известната манекенка на Израел и майка й Ципи бяха признати за виновни в края на юли. Според обвинението Бар Рафаели е спечелила 7,2 милиона долара в периода 2009 г.- 2012г., за което време твърди, че е живяла в чужбина, за да избегне плащане на данъци.

сн. БГНЕС

Манекенката не е обявила милиони долари приходи пред данъчните власти от 2009 г. до 2012 г. Тя обясни, че тогава не е живеела в Израел, но съдът установи друго. Майка ѝ е регистрирала лъжливо апартаментите на Бар Рафаели под различни имена и е укривала собствени доходи като неин агент.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Красавицата, която стана известна като гадже на Леонардо ди Каприо преди години, не за първи път открива пробойни в израелското законодателство, които използва в своя полза. В миналото тя предизвика противоречиви реакции, след като за да избегне задължителната двегодишна военна служба, се омъжи за приятел на баща си, само за да се разведе с него малко по-късно, но без да влезе под пагон.

Сега тя е омъжена за израелския бизнесмен Ади Езра. Бар ще трябва през следващите 9 месеца ежедневно да полага грижи за хора със специални потребности в израелската столица.

- реклама -