расизъм

Модел на „Виктория Сикретс” предизвика расистки скандал

Бела Хадид, която е един от най-известните модели на „Виктория Сикретс” се извини публично след като беше обвинена в расизъм.

Бела, който има палестински корени публикува снимка в Инстаграм от летищна зала, на които краката и са подпрени до прозорец на фона на самолети на Обединените Арабски Емирства и Саудитска Арабия.

Моделката беше принудена да се извини официално в социалните медии

Повод станаха множеството обвинения в расизъм по повод снимките на които изглеждало, че „рита” самолетите на арабските държави.

Красавицата, чийто баща е палестинец, е получила обвиненията в расизъм след публикуването на въпросните снимки, след като някои от потребителите в мрежата се почувствали обидени, че Хадид обижда тяхната страна, „ритайки” самолетите с техните национални символи.

Снимките са направени след представянето на Бела Хадид на моден форум в Милано, на който тя е представяла новата колекция модели на Версаче. След публикуването на злополучните изображения шокираният модел забелязва, че до името й има #BellaHadidIsRacist /хаштаг БелаХадидЕРасист- бел.ред./.

В своето извинение, публикувано в различни социални медии, моделът на „Виктория Сикретс”, че снимките й „нямат нищо общо с политиката”.

Бащата на Бела – Мохамед Хадид е роден в Назарет в мюсюлманско семейство през 1948 г., а по-късно става мултимилионер предприемач в Лос Анджелис.

- реклама -