Париж протест гей бракове

Многохиляден протест в Париж срещу гей браковете

Хората недоволни от закон, който позволява еднополовите бракове

Десетки хиляди излязоха на протести по улиците на Париж срещу гей браковете и призоваха кандидатите за президентския пост на изборите догодина да подкрепят „традиционните семейни ценности“.Париж протест гей бракове

Протестът беше прекъснат за кратко от появата на шест голи активистки от групата Femen, но те бяха бързо обградени от участниците в марша и след това се намеси полицията.

Политици не застават зад протеста

Протестиращите носеха транспаранти с надписите „Баща и майка – това е наследствено“ и си проправяха път към Айфеловата кула. Според полицията в протеста са участвали около 24 000 души., докато организаторите твърдят, че броят е много по-голям. Причина за гнева на протестиращите е приетият през 2013 г. закон, която узакони браковете между еднополови партньори.

Париж протест гей бракове

Преди три години протестите достигнаха невиждани размери, като според организаторите при един от маршовете в различни градове се събраха 1,4 млн. души. Но президентът Франсоа Оланд пренебрегна протестите и през 2013 г. еднополовите бракове бяха легализирани.

До момента никой от водещите кандидати за номиниране от десницата като кандидат да президентския пост не е изразявал намерение да атакува еднополовите бракове ако победи в надпреварата догодина.

- реклама -