Министерство на младежта и спорта младежка конференция позиция Антон Кутев, Министерство на младежта и спорта, НПО,

ММА бойци са нахлули в Министерството на младежта и спорта – ОБЗОР

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков, известен с прякора Стъки, заедно с десетки състезатели от този боен спорт изненадващо нахлуха в Министерството на младежта и спорта с искане за среща с министър Андрей Кузманов. На мястото беше повикана полиция.

Поводът за акция са изнесените тази седмица от служебното правителство данни, според които ръководената от Недков федерация е финансирана с общо един милион лева от предишното правителство.

Той твърди, че получаваните суми са много по-малки и че не е злоупотребявал с държавни средства. След срещата с министъра на спорта Недков каза:

„Внасяйки така документите и четейки от тях, министърът каза, че не потвърждава, че Българска федерация по ММА, нито аз като физическо лице, сме получили милиони от министерството. Стана ясно, че за последните седем години Българска федерация по ММА е получила 800 000 лв.“

Недков, който определи срещата със служебния министър като „уговорена“, твърди, че министър Кузманов все още не си е подал оставката като президент на Българска федерация по модерен петобой, а това според него е конфликт на интереси.

Министър Кузманов определи срещата с Недков като цирк:

„Г-н Недков е влязъл тук като председател на федерацията по ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих, ако може, г-н Недков да влезе той, като представител на федерацията, излязох, поклоних им се на децата за успехите и в моя кабинет почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат“.

Пред „Хоризонт“ Станислав Недков заяви, че той и състезателите не са нахлували в сградата и няма представа кой е извикал полиция на мястото.

„На нас ни беше отворена вратата и това е много лесно проверимо. Нямаше нахлуване в сградата, имаше отваряне, съвсем нормално, от страна на охраната, въпреки че след това той се оправдава пред министъра, казвайки, че сме нахлули. Имаше отваряне, това е много лесно видимо, тя секретарката звънна, министърът ни отвори, прие ни в кабинета“, каза той.

Станислав Недков се закани, че ще заведе дело срещу говорителя на правителството Антон Кутев, който преди дни заяви:

„Не само че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, т.нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране“.

МВР прави доклад за прокуратурата

МВР ще изготви доклад до прокуратурата във връзка с днешните действия на състезатели по свободни бойни изкуства в Министерството на спорта.

Малко след 11,00 часа охранител в това министерство сигнализира в МВР, че група хора са преодолели пропускателния режим в сградата и се качват по стълбите.

Полицейски служители, намиращи се наблизо, се отзовават на сигнала.

Нарушения на обществения ред не са допуснати, заявяват от МВР, като допълват, че докладът им ще бъде предаден на държавното обвинение за преценка дали са налице хулигански действия.

Източник: БНР

- реклама -