Млади и богати: Кои са най-състоятелните британци под 30 години

Популярният музикант Ед Шийран влезе в петицата на най-богатите британски музиканти в класацията, изготвена от в.“Сънди таймс“.

За миналата година състоянието на 29-годишния изпълнител се е увеличило с 40 милиона британски лири и е достигнало 200 милиона /242 милиона щатски долара/.

Класацията за най-богат млад британец се оглавява от 29-годишния херцог на Уестминстър Хю Гросвенър , чието състояние възлиза на 10,295 милиарда паунда /12,46 милиарда долара/.

Херцогът наследи голяма част от международната група компании „Гросвенър груп“, специализиран в недвижимости и строителство, чиято оценка възлиза на почти 15 милиарда долара, предава БТА.

На второ място е Шарлот Уелсли, която благодарение на състоянието на своя съпруг, има в банковите си сметки 2 милиарда британски лири.

Неин съпруг е милиардерът Алехандро Санто-Доминго, който е акционер в най-голямата корпорация за производство на бира. На трето място е класиран Джак Съливан, син на предприемача и президент на футболния клуб „Уест хам“ Дейвид Съливан. Неговото състояние е оценено на 1,1 милиарда паунда.

28-годишната Дейзи Ридли – изиграла Рей в трилогията от продължението на „Междузвездни войни“ – влезе в топ пет на най-богатите актьори на възраст под 30 години, заедно с колегата си от сагата Джон Бойега, който играе Фин.

И двамата притежават по 17 милиона британски лири, което ги превръща в петите най-богатите актьори във Великобритания за хора на възраст под 30 години.

По-рано Дейзи призна, че е „необичайно“, че е намерила щастието в толкова ранна възраст.

Холивудската звезда сподели: „Семейството ми е страхотно, приятелите ми са страхотни, толкова съм щастлива от това какъв е животът ми в момента, че е малко страшно. Бих искала през следващите пет години да преживея толкова радостни моменти, колкото през последните пет.“

Звездата от „Хари Потър“ Даниел Радклиф оглавява класацията с богати актьори, като личното му състояние се оценява на стойност 94 милиона паунда.

30-годишната Ема Уотсън, която участва заедно с Даниел в „Хари Потър“, е на втора позиция с 52 милиона паунда.

27-годишната Кара Делевин – която съсредоточи усилията си върху актьорско майсторство, а не върху работата на модел – е трета с приблизително богатството 27 милиона паунда.

А Аарън Тейлър-Джонсън – 29-годишният актьор, който се появи във филмите „Шут в г..а“ – е на четвърто място с 24 милиона паунда.

 

- реклама -
Flashlight gif 640×90