Младежките национали

Младежките национали победиха Латвия с 1:0

Младежките национали на България до 21 г. победиха Латвия с 1:0 в квалификационен двубой за Европейското първенство. Това беше четвърти успех за тима на Александър Димитров в 5-а група на евроквалификациите.

На стадион „Славия“ в столицата гостуващият състав се отчете с греда в началото на мача. После обаче нашият отбор натисна съперника. Ключовият момент дойде на старта на втората част. Тогава Марко Регза остави латвийците в намален състав. Младежките национали стигнаха до скъпоценния успех след точния удар на Станислав Иванов. Халфът на Левски се разписа в 67-ата минута.

Тимът ни вече има 14 точки и се приближи на две точки от втория Полша. Поляците паднаха с 0:1 във визитата си на Сърбия. Голът за съседите вкара Николич още в 11-ата минута.

Лидер е Русия с 20 точки, но и мач повече – 9 срещу 8. Сърбия има 11 точки, също от 9 срещи. В следващия си двубой българите гостуват на поляците в ключов сблъсък. Срещата е на 13 октомври от 19:00 часа. Нашите се нуждаят от победа с два гола, за да изпреварят Полша.

- реклама -