Младежи ГЕРБ отговориха на БСП след драмите в с. Лиляче

Младежи ГЕРБ излязоха с официална позиция в социалната мрежа, свързана с драмите във врачанското село Лиляче.

Вижте текста без редакторска намеса:

В отговор на разпространено от Младежко обединение в БСП съобщение, във връзка с подкрепа от страна на техни членове, оказана на спечелилия частичните местни избори, вече избран за кмет на с. Лиляче г-жа Вероника Ценова,

заявяваме, че Младежи ГЕРБ намират за съвсем нормално организацията ни да бъде припознавана като алтернатива за младите, включително и за тези, доскоро принадлежали към други политически сили.

Ние от МГЕРБ не водим досие на хората във връзка с тяхното изконно право да членуват в партии и други политически и граждански организации.

Уважаваме и зачитаме обаче свободата им да изразяват доверие, базирано на информиран избор.

Както не веднъж сме заявявали, ние младите в Политическа Партия ГЕРБ, работим за обединено и активно гражданско общество,

съставено от индивиди, които осъзнато желаят да допринасят за развитието, просперитета и стабилността в нашата държава.

Етикетирането на млади хора заради направен от тях политически избор, намираме за проява на незрялост,

а реакцията на МО на БСП не отговаря на дадените от тях заявки за насърчаване на будно гражданско съзнание у младото поколение.

Всеки има право да бъде разочарован, особено тогава, когато вижда, че енергията и ентусиазмът му биват използвани в деградивна посока,

какъвто е случаят с участието на Българска Социалистическа Партия във вредното за страната ни правителство в оставка.

Никой млад човек, особено такъв със социално мислене, на когото бъдещето тепърва предстои, не би желал да бъде съпричастен с процеси на хиперинфлация,

обедняване на населението, сриване на икономиката, дестабилизиране на финансовата система, безконтролно трупане на държавен дълг – пагубен особено за идните генерации работещи и данъкоплатци.

В този смисъл, намираме реакцията на бившите членове на МО на БСП, които днес заявиха своето желание да преминат от редиците на социалистическата партия в тези на ГЕРБ, за нормално и логично.

Напомняме също, че неотдавна централното ръководство на МО на БСП също се разграничи от ръководството на партията и чрез своя тогавашен председател и изпълнително бюро,

поиска оставката на лидера Корнелия Нинова, във връзка със слабите резултати, които БСП демонстрира в последните години под нейно ръководство.

С оглед на всичко изложено дотук, се надяваме нашите млади колеги-социалисти, да направят правилния анализ и извадят съответните заключения защо техни членове намират отражение на своите политически идеи и визия в ГЕРБ и МГЕРБ.

Любимото от десетилетия търсене на „врага с партиен билет“, така характерно за БКП и нейния правоприемник БСП,

не е актуално в модерното съвремие.

Младият човек днес се отличава с разум и желание да бъде част от развито общество, следващо принципите на западната демокрация и изповядващо евроатлантическите ценности.

Младият човек иска да работи в условията на развита пазарна икономика.

Младият човек иска силна държава с ясни национални приоритети и детерминирани национални интереси.

За младия човек е ясно коя държава е приятелска.

Младият човек прави разграничение между агресор и нападнат.

Младият човек в България знае защо избира ГЕРБ и никой няма право да му държи сметка за избора.

- реклама -