съдии, СГС, протест ,Единна инфорационна система на съдилищата АПИ, Светослав Глосов, Дончо Атанасов, съд ВАС, ЦИК, решение, Обединени патриоти, Атака правна комисия, специализиран съд, прокуратура

Младежът, убил 7-годишната си братовчедка: Искам да лежа в затвора

15-годишният Мирослав Борисов, който уби 7-годишната си братовчедка в Ковачевци заяви пред съда, че иска да лежи в затвора.

Той е обвинен за убийство по особено мъчителен начин и опит за изнасилване на 7-годишното дете. Експертизите сочат, че Мирослав е психически здрав и разбира извършеното от него. В същото време има данни, че  се е опитал да се укрие и осуети разкриването на престъпленията, в които е обвинен.

Мярката бе гледана при закрити врата.

Софийският окръжният съд реши, че Мирослав Борисов ще лежи да постоянно в ареста.

Според магистратите има обосновано предположение, че Мирослав Борисов е извършил престъпленията, в които е обвинен. Има опасност 15-годишният младеж да се укрие и да извърши друго престъпление, ако мярката му бъде облекчена.

Защитникът му заяви, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража“. Според него тя е в интерес на задържания и обърна внимание и на емоционалния шок, в който се намира след извършването на престъплението.

- реклама -