Съдят неправоспособен шофьор под карантина, убил брат си в катастрофа

Младеж, возил се при неправоспособен шофьор, е загинал при катастрофа край Търговище. Пътният инцидент е станал тази нощ около 2 часа на главния път София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Шофьорът е нарушил определената му домашна карантина, информират от Областната дирекция /ОД/ на МВР.

Неправоспособен 18-годишен младеж от село Беломорци, управлявайки „Форд Фокус“ в посока София – Варна, при движение с несъобразена с пътните условия скорост след ляв завой е изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата излязла вдясно извън платното и се е блъснал в крайпътен скат.

На място е загинал пътуващ на задната седалка на автомобила 16-годишен младеж от селото.

Водачът е изпробван за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества или техни аналози. Пробата за наличие на наркотични вещества е отрицателна, а тази за алкохол е отчела 0,22 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство.

Установено, че водачът е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, свързана със смъртни случаи. по време на извънредно положение, въведено за ограничаване на пандемията COVID-19. Не е спазил срока на определената му домашна карантина, който е от 22 април до 5 май 2020 г., и е напуснал дома си в с.Беломорци.

По случая е образувано досъдебно производство.

- реклама -