Маринов протести Гешев

Младен Маринов: Проверяваме сигнали за провокации в държавата утре

Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност.

Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод внесеният тази сутрин сигнал от граждани за подготвян държавен преврат, предаде БГНЕС.

Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната.

Вътрешният министър допълни, че протестите срещу и в подкрепа на кандидатуата на Иван Гешев за главен прокурор са били заявени, както е по закон в столична община. „От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и да прилагаме нашите правомощия там където има нужда”, каза Маринов.

За това доколко е сериозен сигнала, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор трябвало да прераснат в протести и в бутане на правителството, Маринов каза, че при тях в МВР няма още нищо внесено. „Така че ако сигналът е внесен в прокуратурата и получим разпореждане от нея, ще направим съответните действия, но всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност”, заяви Маринов.

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще е ескалацията в протестите и опитите за преврат:

„Има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”, заяви вътрешният министър.

- реклама -