Маринов Велико Търново нооднинша

Младен Маринов: Не можем да се борим с природата, но превенцията е от изключително значение

Вътрешният министър Младен Маринов обобщи, след обиколка във Великотърновско, че е от изключително значение подготовката, ако някъде реката наближи критично ниво да се разположат необходимите съоръжения, за да може водата да се удържи в коритото.

Правим максималното да покрием всички нужди в цялата страна, не можем да се борим с природата, но превенцията е от изключително значение.

На фона на случващото се в световен мащаб, страната ни може би е пожалена от големи бедствия, но това не трябва да ни успокоява и трябва да се свършим нашата работа, отбеляза вътрешният министър. Той благодари на доброволците, включили се в отводняването и спасителните действия в критични моменти.

Маринов посети Велико Търново, където се запозна на място със създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция.

Заедно с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, директора на РДПБЗН – В.Търново комисар Красимир Кръстев, директора на областната дирекция старши комисар Димитър Машов , кметът Даниел Панов и областния управител проф. Любомира Попова той направи оглед на районна след обилните валежи.

- реклама -