Младен Маринов онкоболници задържани лекарства Костенец, убийство разследване труп Стоян Зайков

Младен Маринов: На този етап не можем да говорим категорично за насилствена смърт в Костенец

Няма данни на мястото в Костенец да е имало стрелба.

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с открития труп на мъж в Костенец.

Тялото на мъжа бе открито днес на метри от къщата на Стоян Зайков – Чане, който вече 5 дни е издирван от полицията, защото е заподозрян в убийство на 38-годишната Милена Шишкова в Костенец. Според събраните данни двамата са бивши партньори.

„Сформиран е екип, включително съдебен лекар и започва огледа на място. На този етап не можем да говорим категорично, че има насилствена смърт“, поясни министър Маринов. На този етап разследващите не са открили друга връзка между мъртвия мъж издирвания Стоян Зайков, освен че двамата са били съседи. По-подробна информация ще бъде дадена след извършването на днешния оглед.

Вътрешният министър коментира и предстоящия футболен мач между пловдивските отбори „Ботев“ и „Локомотив“, който ще се играе в София, заради който се очаква в столицата да пристигнат около 20 хил. футболни фенове.

„Предприели сме мерки, включително и с командироване на служители от ОД на МВР – Пловдив, тъй като и двата отбора са от там и агитките са по-познати с пловдивските колеги“, подчерта Маринов.

На въпрос как ще коментира решението на главния прокурор Сотир Цацаров да бъдат проверявани офшорни сметки на висши публични лица, Маринов коментира: „Това е от правомощията на главния прокурор. МВР ще съдейства във всяко едно отношение в рамките на нашата компетентност“.

- реклама -