Младен Маринов обири граници затваряне карантина,

Младен Маринов: Доброволците трябва да бъдат ограничени основно в пожарната и аварийна безопасност

Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно в пожарната и аварийна безопасност и издирването на бедстващи лица.

Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг в Народното събрание за промените в Закона за МВР, предаде „Фокус“.

„Днес се обсъжда Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР на второ четене. До момента минаха основната част от параграфите. Остава да се довърши окончателното гласуване. По отношение на доброволчеството в МВР аз като професионалист винаги съм заявявал, че доброволчеството е хубава форма за подпомагане на дейността на МВР, но винаги съм уточнявал, че приемам тя да бъде прилагана по отношение на пожарната безопасност и използването на доброволци при издирване и спасяване на бедстващи лица: загубили се хора в планината и т.н.“, каза още Маринов.

„По отношение на използване на доброволни отряди за извършване на полицейски действия, смятам, че трябва да вървим в друга посока, да укрепваме състава на полицейските служители“, каза Маринов. Той посочи, че политиката, която провежда МВР е да има присъствие във всяко едно населено място.

„Трябва да вървим напред. Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно в пожарната и аварийна безопасност и издирването на бедстващи лица“ ,каза още министърът на вътрешните работи.

- реклама -