Младен Маринов: Оръжието на задържания мъж в президентството е на съпругата му, той остава в ареста

Младен Маринов битова престъпност МВР картини Майстора Киров

Имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и добре охраняваме сградите на институциите в Република България, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Министър Маринов коментира вчерашния инцидент във входа на сградата на президентството, при който беше задържан 72-годишен мъж, въоръжен с огнестрелно оръжие.

„Към момента той е задържан в Първо районно управление на СДВР. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно. Оръжието е на неговата съпруга. Колегите проверяват информацията и начина, по който той се е сдобил с него, както и дали то е съхранявано правилно. Работата продължава“, уточни вътрешният министър.

На този етап разследващите органи все изясняват мотивите на мъжа.

„Доколкото е ясно не е показал оръжието и не е заплашил никого с него. Най-вероятно е показал такова намерение, без да изважда оръжието“, подчерта Маринов. Той потвърди информацията, че задържаният мъж в миналото е осъждан за непредумишлено убийство, а заради това му е отнет и законно притежавания пистолет, който е имал преди това.

Министър Маринов обърна внимание и на нашумялата напоследък тема за условията в арестите. „Правим всичко възможно арестите, които се намират в полицейските структури, да отговорят на европейските критерии“, заяви Младен Маринов.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка и зачестилите произшествия, вътрешният министър се обърна към всички водачи на автомобили с призива: „Да тръгваме навреме, за да тръгнем цели. Прави ми впечатление, че никаква толерантност няма на пътя, което е основната причина да се случват тези неща“.