жена, хулиганство, съд, магазин, маска

Млада българка е сред ръководителите на разбитата мрежа за трафик на мигранти

Млада българска гражданка е сред ръководителите на разбитата група за трафик на мигранти. Това съобщиха от Специализираната прокуратура на пресконференция.

„Единият от лидерите на неутрализираната престъпна група, ангажирана с престъпления, свързани с нелегалната миграция, е млада жена – българска гражданка“, съобщи наблюдаващият прокурор по делото от Специализираната прокуратура Теодора Йонова.

Нейната роля е била да осигурява парите, които се заплащат на различните звена при трафикирането на лицата от границата до другата граница.

От седемте задържани четирима са с повдигнати обвинения. При претърсванията в хода на акцията са открити 40 000 лева на един от адресите.

Още на 24 юни миналата година е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, която се занимава с превоз и подпомагане на нелегално преминали на територията на страната мигранти. Разследването се води от следовател при Следствения отдел на Специализираната прокуратура.

От един мигрант са печелени 1000 евро, като влизането се е случвало както през гръцко-българската граница, така и през турско-българската. Целта на мигрантите е била Западна Европа, но те са пребивавали на адреси в София, докато бъдат превозени до Сърбия, каза още Йонова.

Работи се и във връзка с установяване на други лица, които подпомагат дейността на организираната престъпна група. На всички към момента е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която ще се гледа днес.

- реклама -