Млад мъж загина след нападение на акула в Австралия

Мъж е починал след нападение на акула в Австралия. Смели сърфисти и странични наблюдатели са се притекли на помощ, но действията им са били без успех, съобщи АФП.

Мъжът, вероятно на 20 години, е бил разкъсан от животното на Емералд Бийч близо до пристанището Кофс, според информация от парамедиците и местните власти.

След сигнала екипи на Спешна помощ и медицински екип с хеликоптер са се притекли на помощ.

Крис Уилсън, инспектор в Бърза помощ в Ню Южен Уелс, каза, че когато парамедиците са пристигнали, местни сърфисти и очевидци са се опитвали да спасят мъжа.  Групата е „действала невероятно смело в много опасна ситуация“.

„Тази сутрин бе опустошителна за всички на плажа“, каза той. „Пациентът е получил фатално нараняване на ръката си и въпреки усилията на хората на плажа, парамедици и други спешни служби, пациентът не е можел да бъде реанимиран.“

Спасителната служба при пристанището Кофс заяви, че плажът и околните води са затворени за плувци и сърфисти поради инцидента.

За тази година това е второто смъртоносно нападение на акула, регистрирано в австралийските води, по данни на Taronga Conservation Society Australia. През 2020 г. е имало 26 нападения, от които 8 са били фатални, показват данни на правителствената агенция.

Източник: БГНЕС
- реклама -