covid, зона, заболеваемост, празници

Млад мъж с фалшив сертификат за ваксинация е починал от COVID-19

Млад мъж с фалшив сертификат за ваксинация е починал от коронавирус. Той е бил на 27 години без придружаващи заболявания. Това съобщиха от болница ИСУЛ в София.

Едва след като получава усложнения, младежът признава, че се е сдобил със сертификата чрез измама.

В началото на ноември в ковид отделенито на ИСУЛ постъпва пациент със сатурация 75. Той е млад, без хронични заболявания и казва, че е ваксиниран.

„Той продължаваше да поддържа доста ниска сатурация и тогава за трети път го попитахме дали наистина е ваксиниран или е с фалшив сертификат, и той тогава призна, че е с фалшив сертификат. Което не променя терапевтичния подход, но просто не се връзваха нещата“, обяснява д-р Кирил Пеев, ИСУЛ.

Освен че се оказва, че зеленият сертификат на мъжа е фалшив, се появява и още един проблем – с кислородната маска.

„В един момент той не носеше маската с оправданието кислородът да не му изгори белия дроб. Това апелирам към всички млади хора, защото съм го чувал и от други места, това е необходимо, това е едно от основните неща в лечението“, допълва д-р Кирил Пеев, ИСУЛ.

В крайна сметка въпреки усилията, лекарите не успяват да спасят младежа.

А статистиката на ИСУЛ показва още – от общо 100 места в ковид отделението на болницата към момента са заети близо 90. Огромен процент от пациентите там са неваксинирани.

Източник: БНТ

- реклама -