Киприан

Митрополит Киприан пожела Благодатния огън да бъде за мир в цяла България и да ни върви по вода

Нека Благодатният огън бъде за мир на всички ни в нашата православна и обична България. Това каза Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан при посрещането на Благодатния огън на летище „София“.

По-рано днес той пътува до Йерусалим, откъдето донесе свещения пламък.

 „Всеподателят Бога да ни закриля, вдъхновява, да ни дава духовно изпълнение в православната ни истина, за да може и ние с радост да се поздравим с пасхалния поздрав „Христос воскресе“, посочи той.

„С огромна благодарност към българския патриарх Неофит, който благослови и на Негово блаженство архиепископ Стефан от Македонската православна църква, който разреши с нас да бъде епископ Яков, за да може заедно да вземем Светия огън и да го донесем в нашата благодарувана земя и след това да отпътува към Северна Македония, където да бъде пренесен и за нашите събратя в Северна Македония“, добави дядо Киприан.

„Благодарим и на г-н премиера, че ни даде тази възможност и отпусна правителствения самолет“, изтъкна Негово преосвещенство.

Той отбеляза, че се връща от Йерусалим с благоприятни чувства. „Нека да не тъгуваме, че вали, а да ни върви по вода и Македонската православна църква за последно да пролива сълзи и от догодина да бъде с радост и вдъхновение“, допълни той.

източник: Фокус

- реклама -