Митов: Връщането на темата за военна помощ за Украйна е единственото, което би могло да тества има ли живот в този парламент

Безпомощността на правителството я виждаме пренесена и в Народното събрание. Това е парламент, който не може да взима никакви решения и не знам на какво може да разчита от тук нататък.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в Народното събрание по повод създаването на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация – „Южен поток“ и „Турски (Балкански) поток“.

Виждаме, че елементарно упражнение като избор като определенето на председател на временна комисия не може да се случи. Подобен тип парламент няма как да свърши добре, ако не му се вдъхне някакъв живот.

Един от последните тестове дали има жизнени сокове в този парламент може да бъде връщането в зала на темата за оказване на военна помощ за Украйна. Това може да бъде направено от някоя от партиите, които са все още част от някакъв управляващ формат.

„Демократична България“ би могла да се опита да внесе отново подобен тип решение.

Това е може би единствения тест, който е останал за евентуално доказателство, че има потенциален живот в това Народно събрание, коментира Митов.

Ако по един или друг начин бъде отворена темата за Северна Македония трябва да имаме убедителни доказателства, че Скопие е свършило каквато и да е работа по отноешние да посрещене българските условия. Що се отнася до потенциалното връщане на темата за оръжие за Украйна е единственото нещо, което би могло да тества има ли живот в този парламент, допълни депутатът от ГЕБР.

По думите му трябва да стане ясно дали тези, които са част от управляващия формат имат сили да управляват.

 

- реклама -