Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките и митниците

Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките и митниците. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред NOVA.

Истинската причина да бъде свален Росен Желязков е, че ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти. Излезе информация, че такива хора са влизали в Министерството на финансите.

По думите му има голям проблем с факта, че ПП-ДБ са се върнали при БСП, на чиито гласове разчитат. „Новата сглобка между тях, ИТН и „Възраждане“ започва вече да дава резултати. Вчерашната драматургия беше напълно излишна. Желязков е добре балансиран човек, търпеше прищевките на ПП-ДБ. Бившият директор на НЗОК беше подал оставка преди месеци, нормално беше да се гласува. Някой се е сетил да му се обади и да му каже да си я оттегли“, допълни Митов. И подчерта, че не може да се прави паралел между отстраняването на Желязков и това на Никола Минчев, защото тогава е ставало дума за сваляне и на правителството.

Според Митов ПП-ДБ няма легитимност да действа от позицията на морален авторитет. „Неморалните действия не може да бъдат покривани и скрити. От партията не може да сменят постоянно публичната тема, стават неприемливи. Ако приоритетите ни съвпадат, ние нямаме проблем да работим с лица от различни партии“, смята Митов. Депутатът определи като прекалено рано да коментира дали ГЕРБ би влязла в регламентирана коалиция с ДПС след изборите.

Относно номинацията си за външен министър той сподели, че няма проблем да поеме отговорност, тъй като има ясни външнополитически позиции. „Димитър Главчев ми се обади, а аз – на Борисов. Той каза, че когато има опасност служебният външен министър да измени на 180 градуса държавната позиция, аз трябва да приема. Впоследствие не исках да се превръщам в ябълка на раздора и оттеглих одобрението си“, подчерта Митов.

- реклама -