Николай Митов
Снимка: hebarfc.com

Николай Митов вече не е треньор на Хебър

Николай Митов вече не е треньор на новака в елита Хебър. Това се разбра от публикация в официалния сайт на клуба.

Николай Митов напуска Хебър след 3 години и 8 месеца начело на клуба от Пазарджик. През това време той вкара отбора най-напред от Трета във Втора лига, а след това и в елита на българския футбол. Това го прави най-успешният треньор на клуба след началото на новото хилядолетие.

„Когато през есента на 2018-та година получих покана от Иван Папазов да стана треньор на Хебър една от мечтите ми бе да върна този отбор в групата на „майсторите”, защото през 1991 г. влязох там като футболист и знам как пазарджишката вярна и милееща за отбора публика жадуваше това да се случи отново. По естествен начин нещата се случиха така че да стигнем до най-високото ниво – Първа лига. За всичко това ни бяха нужни 3 години“, заяви Митов пред сайта на Хебър.

„Благодаря на всички футболисти, които тренирах през това време, както и на колегите от спортно-техническия щаб. Благодаря на феновете ни за подкрепата през всичките тези месеци. Минахме през всякакви перипетии, но краят бе щастлив за всички ни, защото върнахме Хебър в елита след 21 години чакане“, добави той.

Николай Митов добави, че е имал желание да продължи договора си с Хебър, но не се е стигнало до контракт. Сега пазарджиклии търсят нов треньор.

- реклама -