цигари нелегални Борисов Цацаров горива

Митнически служители задържаха над 35 000 кутии цигари в района на ГКПП Кулата

Митнически служители задържаха 709 880 къса (35 494 кутии) цигари в района на ГКПП Кулата. Това съобщават от Агенция „Митници“.

На 26.10.2021 г. митнически служители от отдел Борба с наркотрафика – Митница София селектират по метода анализ на риска за рентгенова проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил – влекач и хладилно ремарке с полска регистрация. Водачът Д.М. заявил, че пътува за Чехия, като превозваният по документи товар бил палети с каменни плочи. При последващата физическа проверка митническите инспектори открили в пода на полуремаркето специално обособена кухина. В нея било установено голямо количество цигари без български акцизен бандерол – 35 494 кутии с търговска марка “Karelia”. Общата стойност на стоката възлиза на 184 568,80 лева.

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение Петрич e приключила наказателното производство срещу полския гражданин Д.М., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. ал. 1, пр. 2 от НК. Между обвинението и защитата на подсъдимия е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда на Д.М. е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода” условно с 5-годишен изпитателен срок. Предметът на престъплението, който е в големи размери, е отнет в полза на държавата.

Съдействие по случая с конвоиране и настаняване на лицето в ареста са оказали и служители на Гранична полиция-Петрич. Това е най-голямото количество контрабандни цигари, задържано от митнически служители в района на ГКПП Кулата от 2019 година досега.

- реклама -