Митничари окупираха съда в Пловдив в подкрепа на свои колеги

Над 40 цивилни митничари от Свиленград окупираха Съдебната палата в Пловдив в подкрепа на задържаните наскоро 11 митничари и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево.

Въпреки това, магистратите не промениха мерките за неотклонение на униформените – 6-ма от задържаните остават в ареста, а останалите 2-ма с с мярка „подписка“, и един – с „домашен арест“.

Съдията се усъмни, че митничарите могат да повлияят на свидетели или да се укрият ако бъдат освободени. Те са обвинени във взимане на дребни подкупи между 70 и 500 долара.

Мълчалива солидарна колегиалност

5108626

„Без коментар“, бяха единствените думи на служителите от ГКПП „Кап. Андреево“, които бяха изпълнили до краен предел зала 2 на Апелативния съд.
Задържаните са обвинени в престъпление по чл. 301 от Наказателния кодекс за получаване на рушвети по време на служба. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лв.

Арести като от екшън филм

При операцията, която се проведе на 30 септември свидетели разказаха, че цялата смяна на „Капитан Андреево“ е лежала по очи на плаца за около 2 часа.

От прокуратурата обясниха, че операцията е по сигнал на превозвачи, които  се оплакали, че всеки път когато минават през пункта им искат подкупи.

В арестуваните тогава бяха открити белязани пари.

Митничари

- реклама -