Мистерията се задълбочава – къде е египетският самолет?

Мистерията се задълбочава – къде е египетският самолет? Издирването продължава.

Според египетските власти данните към момента сочат, че вероятно става дума за терористично нападение, тъй като самолетът рязко е намалил височината си преди да изчезне от радарите. По-малко вероятна била хипотезата за технически проблем.

Няма признаци за експлозия на борда на машината, показват анализите на сателитни снимки. Това обяви Ройтерс, като се позова на американски разузнавателни агенции, пожелали анонимност.

Египетският премиер Шериф Исмаил говори пред репортери след изчезването на самолета
Египетският премиер Шериф Исмаил говори пред репортери след изчезването на самолета

Премиерът на Египет Шериф Исмаил не изключи възможността на борда да е бил извършен терористичен акт. Версията за тероризъм спомена и френски експерт, посочвайки, че рейсът се е извършвал при благоприятни метеорологични условия.

Тази сутрин властите в Кайро официално опровергаха, че са намерени останки от издирвания самолет. Бяха поднесени и извинения на близките на пътниците.

Сигнал от египетският самолет MS804 на път от Париж до Кайро с 66 души на борда за последно беше получен на 130 морски мили от гръцкия о. Карпатос между Крит и Родос.

Самолетът е произведен в завода на компанията Airbus в Тулуза през 2003 година. Същата година става собственост на „EgyptAir“. Командирът на полета има 6 275 летателни часа.

- реклама -