Мистерия: Украински товарен самолет кацна у нас

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания „Мотор Сич Еърлайнс“ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед днес, показват данните от портала FlightRadar24, съобщава bTV.

Бойко Борисов: Да дадеш бронежилетки на Украйна, когато молят за оръжие, не е сериозно (Видео) – Flashnews

Фирмата собственик на машината

е свързана с „Мотор Сич“ – украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където и беше основното летище на авиокомпанията преди войната.

Сега обаче самолетът е излетял

от полския град Жешов. В свой материал „Уолстрийт Джърнал“ определя населеното място и летището му като „основна артерия за прехвърляне на оръжия“ към Украйна с цел отбиване на атаките на руските сили.

Кулеба у нас: Тези, които не ни помогнат днес помагат на Русия (видео) – Flashnews

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета на

украинския товарен самолет до Варна.

Той идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който днес в прав текст заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като „цинични“ обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.

„Да дадеш бронежилетки на Украйна,

когато молят за оръжие, не е сериозно“. Това пък заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден бригфинг днес в централата на партията. На пресконференцията присъства лидерът на младежкото ГЕРБ Георг Георгиев, както и други представители на партията.

Борисов коментира искането на Украйна

България да предостави военна помощ на страната. Лидерът на ГЕРБ остро критикува отказа на българските власти да се ангажират с военни помощи за Украйна. Бившият премиер е недоволен и от отказът на Народното събрание да допусне за изслушване украинския външен министър Дмитро Кулеба.

- реклама -