боксьор

Мистерия със самоличността на загиналия в Албания български боксьор

Заплита се историята с българския боксьор, който загина на ринга по време на състезание в Албания.

Не е изключено той да се е състезавал под чуждо име

По-рано някои сайтове разпространиха новината, че името на починалия не е Исус Величков, както обявиха от Българския професионален боксов съюз, а се казва Борис Станчов. Той често участвал в мачове в различни турнири под друго име. За галата в Шкодра бил със самоличността на Исус Величков.

На профила на Величков във „Фейсбук“ се разяснява, че не той е починалият, а Борис и двамата са били близки.

„Имаме неофициална такава информация. Следобед имаме заседание на УС, за да разгледаме случая. Никак не ми иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков – с международния му паспорт и лична карта. За да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа – лиценз, койтоИсус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги има на името на Исус Величков. Ако е истина… това е недопустимо. На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков„, каза пред bTV Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.

Запознати твърдят, че подмяната на имената е честа практика – играе се на черно за пари с измислени имена.

„Ние нямаме пълен запис на срещата, но от това, което видяхме, наистина нямаше удар. Както играеше, падна без удар. При аутопсията ще излезе дали е взимал забранени препарати и т.н.“, уточни Николов.

Според „24 часа“ обаче починалия се е бил със собственото си име – Исус Величков.

- реклама -