„Мисията завършена“ – как лабрадорът Съли трогна целия свят

Служебното куче на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши – златистият лабрадор Съли, се сбогува със стопанина си и трогна целия свят.

Преди два снимка на Съли пред ковчега на бившия президент, който почина на 30 ноември, беше публикувана на страницата му Instagram, допълнена с думите: „Мисията е завършена“.

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Mission complete.

Публикация, споделена от Sully H.W. Bush (@sullyhwbush) на

Съли беше в първите редици и по време на церемонията в Тексаската военновъздушна база на Националната гвардия, когато ковчегът на Джордж Буш-старши беше качен на президентския самолет за полета до Вашингтон.

Лабрадорът на Буш-старши беше доведен и в Капитолия, където ковчегът на 41-я президент на САЩ е изложен за поклонение.

Съли беше „назначен“ при Буш-старши през юни тази година. Двамата ходеха заедно на разходки, играеха на топка и се срещнаха с гости.

Лабрадорът е обучен да изпълнява огромен списък от команди, включително вдигане на телефонната слушалка и доставка на предмети. 94-годишният Буш, който страдаше от Паркинсон и се придвижваше в инвалидна количка, дори носеше чорапи с образа на своя домашен любимец.

Синът на Буш, Джордж У. Буш-младши, написа на своята страница в „Инстаграм“, че Съли ще липсва на цялото семейство, но сега той ще стане спътник на ветеран по програма за рехабилитация на ранени военни.

„Независимо колко ще ни липсва това куче, радваме се да знаем, че то ще донесе същата радост в новия си дом, която донесе на 41-ия президент“, сподели Буш-младши.

По време на католическата Коледа Сали ще се върне в центъра на организацията America’s VetDogs в Лонг Айлънд. След празниците кучето ще бъде прехвърлено в Националния военен медицински център „Уолтър Рийд“ в Мериленд.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Always an honor to be with my best friend. ?

Публикация, споделена от Sully H.W. Bush (@sullyhwbush) на