Мишел Обама разказа анекдоти за кралица Елизабет Втора при представяне на автобиографията си

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама очарова хиляди британци при представянето на автобиографията си. Тя разказа анекдоти за срещата си с „прекрасната, топла и забавна“ кралица Елизабет Втора и похвали разноликия Лондон.

Мнозина от присъстващите са пътували часове, за да бъдат на събитието.

Съпругата на бившия президент Обама се смя заедно с публиката. Тя напомни какъв фурор е предизвикала през 2009 г., като обгърнала с ръка раменете на кралицата в разрез с дворцовия протокол.

Тя обясни, че по-късно се научила да държи ръцете си сключени или зад гърба си, за да сдържа неволни жестове.

Но г-жа Обама каза, че не съжалява за случката с кралицата: „Не знам дали можех да се държа по друг начин, защото това беше естествена човешка реакция“. Бившата първа дама изказа възхищение към кралицата с думите: „Това са моите впечатления – такава топлота, изисканост, интелигентност и остроумие – харесвам я“.

Водещият провокира Обама като я попита какъв съвет би дала на британците, за да запазят спокойствие в бурно време.  Тя отвърна, че Лондон е уникален и трябва да цени високо разнообразието си. „Лондон е прекрасен град. Харесва ми, защото е истински представителен за разнообразието в света по начин, който не можете да видите в други градове. Дори в Съединените щати“, каза Мишел Обама и предизвика аплодисменти.

Г-жа Обама е на обиколка за представяне на книгата си, озаглавена „Becoming“. Тя вече я представи в Северна Америка и Скандинавия, а след Лондон ще отиде в Париж и Амстердам.

- реклама -