сн. БНГЕС

Мирослав Севлиевски: Трифонов да докаже дали е самостоятелен играч, или е сурогатът на някой друг

„Най-важният въпрос днес е къде е Трифонов. Защото още в изборната нощ беше ясно, че нещата ще стигнат до него. Трифонов трябва да поеме отговорност и да докаже дали е самостоятелен играч, или е сурогатът на някой друг. Това ще стане ясно, ако стане премиер”. Това заяви в студиото на Нова ТВ бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Тошко Йорданов заяви в пленарна зала, че до трети мандат ще се стигне. Това означава, че ако „Има такъв народ” предложат кабинет, то няма съмнение, че ще бъде гласуван. Всички политически сили изразиха своята подкрепа към тях”, добави Димитър Ганев.

„Ако партиите спазват своите „шамански заклинания”, изборите са начертани като слънце – те са неизбежни. Това се случи, защото БСП беше вкарана в ролята на партия на статуквото. Това беше легитимация на опозиционните партии, но според мен беше грешка. Четири години БСП показва яростна опозиция”, заяви доц. Карадимов.

Той е на мнение, че ако протестните партии припознаят опозиционната роля на БСП, правителство би могло да има при втори мандат. Според него е очевидно обаче, че такъв няма да има. Доц. Карадимов смята, че напрежение ще породи въпросът кой ще носи отговорността, че няма правителство.

- реклама -