Мирослав Найденов къщи за гости Мирослав Найденов, Бойко Борисов, разпит

Мирослав Найденов: Абсурд е Бойко Борисов да е заплашвал бизнесмен с убийство

По-всяка вероятност Бойко Борисов е викан за това, което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение.

Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов в „Тази сутрин“ по bTV, коментирайки изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че бил викан на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка с бившия член на неговия кабинет.

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение. Впоследствие Найденов разказа, че отново е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от „Интерпол“ през Интернет, така че не се знае дали зад този сигнал е стои това лице, което се предполага, а ако е той, според бившия земеделски министър, е чудно, че не помогнат за задържането му, предвид че има заповед за това.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство, още повече че от записите му става ясно, че той не познава този човек.

Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

- реклама -