Мирослав Боршош комисия НДК парламент депутати обвиненя безстопанственост

Мирослав Боршош с призовка на обвиняем

Доскорошният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем

За това съобщи самият Боршош във фейсбук страницата си

Явяването трябва да стане на 20 юли (четвъртък) в офисите на Специализираното звено “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. “Съборна” в София.

“Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава. Те опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, коментира във Фейсбук Боршош.

След серия от решения на правителството, Боршош подаде оставка преди две седмици

Първоначално той беше освободен от принципала на НДК – министърът на европредседателството Лиляна Павлова. На следващия ден, по лично разпореждане на премиера, Боршош бе върнат начело на НДК, а управлението бе прехвърлено на министъра на културата Боил Банов. Боршош, обаче, подаде оставка заради стартиралите проверки на АДФИ, Сметната палата и прокуратурата. От заседание на специално създадената парламентарна анкетна комисия тази седмица се разбра, че в мандата на служебното правителство на Огнян Герджиков – вицепремиерът Деница Златева е приела отчет на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК, като нарушения не били установени.

- реклама -