Мирослав Боршош

Боршош не се яви пред депутатите за разпит, те се карат чие протеже е бил

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош не да отиде днес в Народното събрание, където трябваше да бъде изслушан от депутатите от временната комисия за разходването на средства в дружеството.

Това обяви самия той в профила си във Фейсбук.

Мотивите му са, че има основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове.

Пълният текст на съобщението вижте тук:

Миналата седмица бившият изпълнителен директор на НДК беше обвинен от прокуратурата за безстопанственост и неправомерно разходване на 1,7 милиона лева, отпуснати за ремонта на двореца.

Той е пратил до комисията писмо с отговорите на всички въпроси.

В парламента се карат, чие протеже е бил бившия шеф на НДК

„Г-н Мирослав Боршош върти на пръста си вицепремиери и премиери, не зачита парламента, какво повече да кажа – скандално е“, каза народният представител от БСП Румен Гечев по време на заседанието на комисията този следобед. По думите му управляващите криели бившия шеф на двореца. Г-н Боршош има държавни пари да се появява по билбордове в цяла България, но не идва в парламента, за да каже истината“, посочи Гечев.

„Нека да не си прехвърляме чий е г-н Боршош. Той има 18 години, преценил е да не дойде. Ние искахме да дойде, защото сме се подготвили“, отговори му депутата от ГЕРБ Тома Биков. Той обясни, че групата е била подготвила въпроси към него, които са щели да бъдат зададени.

„Г-н Боршош колкото е наш, толкова е и ваш, нали? Това ще стане ясно в изслушването“, коментира Биков.

На изслушването дойде бившия служебен вицепремиер Деница Златева, която обясни, че по време на кабинета Герджиков Боршош не е бил сменен, защото не искали да „създават сътресения в системата.“

- реклама -