Мирослав Живков

Миро Живков: Младостта е едно от големите предимства

Младостта е едно от големите предимства. Амбицията и мотивацията на един млад човек да се реализира, но има само един минус – доколко ще издържи чисто психически да покаже собствените си възможности.“

Това заяви треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол, който участва в Европейската лига Мирослав Живков. Мачовете от финалната четворка на надпреварата са в зала „Конгресна“ във Варна в петък и събота. Съперник на тима ни в полуфиналния сблъсък е Естония. Срещата е утре от 18:00 ч. Балтийците все още нямат загуба в турнира, като записаха 6 победи от 6 мача в груповата фаза. В другия сблъсък за място на финала Македония среща Австрия от 15:00 ч.

„Очаквам изключително интересни мачове между доста равностойни отбори. Всички отбори, които са тук показаха в груповата фаза една добра игра и един изключителен волейбол. Лично аз си пожелавам нашият млад отбор, който тази година участва в Европейската лига, да покаже максимума от възможностите си и всичко това, върху което работихме до момента. И най-вече да ни стигне самочувствие срещу един опитен и добър отбор какъвто е този на Естония“, коментира Мирослав Живков.

„Трикольорите“ до момента имат две поражения в дебютното си участие в турнира, като единственият тим, който успя да ги победи бе Македония.

- реклама -