Мириам де Унгрия- снаха на цар Симеон представи новата си колекция от бижута

Съпругата на покойния княз Кардам – Мириам де Унгрия, представи в София последната си колекция авторски бижута.

„Преди години бижутата са се ползвали само по специални поводи. Днес те са част от ежедневния ни стил и облекло. Могат да се носят с дънки, с по-неформални дрехи до булчинска рокля. Това е моят начин да окуража хората да не се страхуват да носят бижута, да ги съчетават смело и да им се наслаждават”, заяви принцеса Мириам де Унгрия, съпруга на покойния княз Кардам Търновски. Най-големият син на бившия български министър-председател /2001-2005/ и бивш цар /1943-1946/ Симеон Сакскобургготски почина на 7 април 2015 година в Мадрид.

Най-новите бижута на Мириам де Унгрия са вдъхновени от картината „Менините” на художника Диего Веласкес. Тя представи гривни, огърлици и обеци във формата на момичето от популярната картина.

Последната ѝ колекция се казва „Елипс”, в която използва елипсовидни форми. Бижутата от колекция “Оникс” са вдъхновени от Азия. Тя представи и бижута за младежи, които са под името Just say it. Те са вдъхновени от нейния млад племенник и неговата приятелка.

Това, което ги обединява е, че те изразяват моето възхищение към гемологията, към скъпоценните камъни. Аз лично съм гемолог (оценител на диаманти, бел.а.)”, каза принцесата, която от 25 години се занимава с производството на бижута.

Бижутата ѝ са изработени от 18 каратово злато, бяло, жълто и розово злато, има сребърни, но всички те са с позлатено покритие.

На въпрос дали не се е замисляла да отвори магазин у нас, принцесата каза, че ако пазарът позволява, тя е готова да го направи. „Това, което е определящо, е пазарът. Ако виждам, че пазарът има нужда от нещо подобно, с удоволствие бих предприела такава стъпка и това би било добра възможност да идвам по-често в България“, заяви тя.

Запитана какво е страната ни за нея, Мириам де Унгрия каза, че тя е специално място за нея. „Първият път, когато дойдох дори не знаех толкова много за страната. Но преди да кацна изпитах едно много специално усещане и от тогава България е много специално място за мен”, обясни принцеса де Унгрия.

През 2017 година Мириам де Унгрия показа българската столица бижута, вдъхновени от българската роза. 

- реклама -