Мирела Демирева ще скача на Диамантената лига в Лозана

Организаторите на турнира от Диамантената лига “Атлетисима” в Лозана обявиха, че на старт на 6 юли ще застанат 13 олимпийски шампиони от Рио де Жанейро 2016 и 13 световни от Пекин 2015. В четири от дисциплините пък ще видим всичките медалисти от Игрите в Бразилия – 400 м мъже, 800 м, 400 м/пр и скок височина жени.

Олимпийският първенец на 1500 м Матю Центровиц (САЩ) ще се изправи срещу трикратния световен шампион Асбел Кипроп (Кения) за първи път от сблъсъка им в Рио през миналата година. Тройката на 800 м при дамите от форума под петте преплетени кръга в Бразилия – Кастер Семеня, Франсин Нионсаба и Маргарет Уамбуй, отново ще предложи познат сценарий на любителите на бягането на две обиколки.

В сектора за скок на височина при жените поредния си диамантен старт през 2017-а ще направи Спортист №1 на България за 2016 г. Мирела Демирева, сребърна медалистка от Рио. Тя ще премери сили с шампионката Рут Бейтия (Испания) и с третата Бланка Влашич (Хърватия).

Скокът на дължина при дамите също се очертава като една от интересните дисциплини. В сектора ще се появят олимпийската шампионка Тиана Бартолета (САЩ) и европейската златна медалистка в зала и на открито Ивана Шпанович (Сърбия).

Първата от Рио в хвърлянето на копие Сара Колак (Хърватия) ще се изправи срещу европейската шампионка Татяна Каладович (Беларус).

Сред световните звезди, които ще участват на “Атлетисима”, са още Райън Краузър, Йомиф Кеджелча, Акани Симбине.

По-рано през сезона беше обявено, че на Диамантената лига в Лозана ще участват олимпийските първенци Уейд ван Нийкерк, Крисчън Тейлър, Далиа Мухамад, както и световните шампионки Дафне Схипърс, Мария Ласицкене и Зузана Хейнова.

- реклама -