Мирела Демирева с първа победа в Диамантената лига

Сребърната ни медалистка от Олимпиада в Рио 2016 Мирела Демирева триумфира в скока на височина на турнира от Диамантената лига в мароканската столица Рабат.

Състезателката на СКЛА Берое постигна резултат от 194 см и по този начин прекърши тригодишния устрем на непобедимата рускиня Мария Кучина-Ласицкене. Тя беше в серия от 45 поредни победи, включително и световна титла.

Мирела направи отново отлично състезание, като преодоля от раз 185 см, 190, 194.

Това се оказа напълно достатъчно за първата ѝ победа в Диамантената лига. След като вече се видя победителка, Мирела опита и 202 см. Тя обаче не успя да запише нов личен рекорд.

Ласицкене скочи само 190 см

В същото време непобедимата Ласицкене скочи само 185 и 190 см и се провали на 194 см, финиширайки трета в класирането. На второ място остана Юлия Левченко от Украйна. Тя също скочи 194 см, но за разлика от Демирева – от втори опит.

Демирева: Щастлива съм, макар че не скачах много добре

„Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа“, каза Демирева.

Силен резултат за Габриела Петрова

Силен резултат записа и Габриела Петрова в тройния скок. Тя остана само на 2 см от място в тройката. Петрова завърши четвърта с резултат 14.40 метра, като така тя изравни най-доброто си постижение през сезона.

Победата спечели Кетърин Ибаргуен от Колумбия с 14.96. Зад нея се наредиха Кимбърли Уилямс с 14.47 и Тори Франклин (14.42).

- реклама -