Мирела Демирева

Мирела Демирева грабна големият Спортен Икар за постижение на годината- ВИДЕО

Големият „Спортен Икар“ за постижение на годината през 2016 годината бе спечелен от сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио Мирела Демирева.

Демирева не присъстваше на днешната церемония в Националната художествена галерия по раздаване на спортните награди, като призът от нейно име взе директорът на лекоатлетически клуб Берое Иван Колев.

Голямата награда за постижение на годината при параолимпийците бе за Ружду Ружди, който спечели титла със световен рекорд в тласкането на гюле на Параолимпиадата в Рио това лято. Призова бяха раздадени в още 5 категории:

За Достойно представяне:

– Елица Янкова (борба) – носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016

ЕТО КАКВО КАЗА ЯНКОВА СЛЕД КАТО ПОЛУЧИ НАГРАДАТА СИ

– Радослав Янков (сноуборд) – носител на Световната купа за 2016 година

За Най-проспериращ млад спортист:

– Антъни Иванов (плуване) – 17-годишен, с 11 поправки на национални рекорди по време на ЕП в Унгария и сребърен медал на 200 м бътерфлай, 9-о място на ЕП за мъже в Лондон, водещ състезател при мъжете

– Катрин Мануилова (шорттрек) – 16-годишна, най-добре представилата се българска спортистка на Младежките олимпийски игри в Лилехамер с 2 бронзови медала, участник в два четвъртфинала на СП за юноши в София

За Пробив в световния спорт:

– Панчо Пасков (фехтовка) – за впечатляващия му пробив на Олимпийските игри в Рио 2016

За Отбор на годината:

Национален ансамбъл по художествена гимнастика (жени) – бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016

За Шампионско дълголетие:

– Ивет Лалова (лека атлетика) – за изключителната й спортна кариера, както и за представянето и на Олимпийските игри в Рио 2016.

- реклама -