Мирела Демирева

Мирела Демирева е Атлет на България за 2018-а

Мирела Демирева бе отличена с наградата за Атлет на България за 2018.

Сред специалните гости бяха поканени европейската шампионка на 100 и 200 м в зала от 2012 Ивет Лалова-Колио, президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, главният редактор на списание ,,Атлетика“ Антон Бонов и директорът на ,,Корпоративни комуникации“ в А1 Илияна Захариева.

Демирева бе наградена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Освен нея за Млади таланти на 2018 бяха отличени Александра Начева и Валентин Андреев.

Състезателката на троен скок спечели златен медал на Световното първенство до 20 години във финландския град Тампере. По този начин тя се превърна във втория български атлет, който триумфира с младежки златен медал в дисциплината троен скок след Тереза Маринова на Олимпиадата в Атланта през 1996. Андреев, от своя страна, завоюва сребърен медал във хвърлянето на чук на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. На сцената се появиха и миналодишните победители Лъчезар Вълчев, който е шампион на четирибой при момчетата под 14 години и Вирджиния Костадинова – шампионка в трибоя (60 м, скок на дължина и 600/800 м).

,,Мирела Демирева направи едно наистина фантастична година, перфектно Европейско първенство. Пожелавам ти да си здрава и да продължиш с добрите резултати. Дано зарадваш всички българи с едно добро представяне през 2019“, обърна се към нея министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

- реклама -